fiscale optimalisatie

Fiscaliteit

De fiscaliteit in ons land wijzigt voortdurend. Sommige fiscale regels verschillen elk jaar. Het is dan ook geen sinecure om als leek uw boekhouding, uw vennootschapsbelasting en uw personenbelasting fiscaal te optimaliseren.

Wij lezen de vakliteratuur en anticiperen op de wetgeving. Niemand betaalt graag teveel belastingen u niet, maar ook niet uw onderneming. 

Belasting zijn een kost, een verworpen kost, waarmee u rekening moet houden. Belangrijk is om een duidelijk overzicht te hebben van waar u staat, maar ook welke impact bepaalde investeringen kunnen hebben.

Soms helpt de overheid met fiscaalvriendelijke investeringen, zoals de aankoop van een elektrische wagen.

Door de complexiteit van de regels, moet je soms sterk in je schoenen staan als je in een geschil komt met de belastingsdienst. Soms geeft de minister van financiën toelichting hoe dat bepaalde teksten moeten worden geïnterpreteerd. 

Leest u dagelijks de fiscale actualiteit? Wij wel. 

 

  • Fiscale optimalisatie
  • Opstellen en indienen vennootschapsbelasting
  • Opstellen en indienen personenbelasting
  • Opstellen en indienen BTW-aangiftes en listings
  • Verdediging fiscaal dossier bij controle
Strategy
Analytics
Result

Uw bedrijf leeft en evolueert voortdurend. Dit heeft tot gevolg u af en toe even moet stilstaan of dat de fiscale aanpak nog optimaal is.  Wij helpen u om de juiste stappen te zetten met een analyse van de actuele situatie.  Hierdoor geven wij het fiscaal advies op maat dat bij u past. 

Als ondernemer werkt u hard genoeg. Op het einde van de rit wil u de vruchten daarvan kunnen plukken. Fiscaliteit op lange termijn helpt u om uw droom of uw doelstelling te verwezenlijken. Wij zijn er voor starters maar ook voor ondernemers die hun zaak willen doorgeven aan hun kinderen of aan een 3de partij. 

Dank aan dit boekhoudkantoor. Die investering in ons gebouw konden we deels aftrekken van de winst. Toppertje.
Frank
Aannemer
Fiscaal advies op fiscale optimalisatie nodig? Kom eens langs voor een vrijblijvend gesprek, de koffie staat klaar.

Wat is fiscale optimalisatie?

Fiscale optimalisatie is het proces van het gebruikmaken van de mogelijkheden die de wetgeving biedt om de belastingdruk te verlagen. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, bijvoorbeeld door:

  • Inkomsten te spreiden over verschillende belastingschijven. Door inkomsten te spreiden over verschillende belastingschijven, kan men profiteren van de lagere belastingtarieven in de lagere schijven.
  • Aftrekposten en heffingskortingen te benutten. Er zijn veel aftrekposten en heffingskortingen beschikbaar die de belastingdruk kunnen verlagen. Door deze aftrekposten en heffingskortingen te benutten, kan men dus geld besparen op de belastingen.
  • De juiste rechtsvorm te kiezen. De keuze voor de juiste rechtsvorm kan ook invloed hebben op de belastingdruk. Zo zijn er bijvoorbeeld fiscale voordelen verbonden aan het oprichten van een vennootschap.